Koliko ste zahvalni svom partneru?

snjezana_3-e1529575168396-300x300

Koliko ste zahvalni svom partneru?

Koliko vremena provedete stalno prigovarajući, jer cijelo vrijeme vidite samo ono što ne valja i što vam ne odgovara. Koliko puta niste bili zadovoljni jer nije ispunio vaša očekivanja?… Ah ta očekivanja, stalno su tu. Kako ih se riješiti?

U početku odnosa smo bili toliko zaljubljeni da nismo niti primjećivali ono što nam ne odgovara. A onda kada bi i primijetili, prešutjeli bi to, jer smo toliko obožavali tu osobu. Kako vrijeme prolazi počinjemo primjećivati samo nedostatke. I naša pozornost je na onome što nije napravljeno kako bi trebalo, kako mi mislimo da bi trebalo, kako su nas naučili da bi trebalo…

Koliko puta ste se pitali, a gdje je nestala ta ljubav?

Čemu ste dali više pozornosti cijelo to vrijeme? Onome što vam se ne sviđa, onome što prosuđujete,.. Kako bi bilo da pogledate na čemu možete biti zahvalni toj osobi. Sigurno postoji nešto, bar jedna stvar. A kada počnete tražiti na čemu još možete biti zahvalni, pronaći ćete još jednu, i još jednu stvar… još jednu osobinu, još jednu vrlinu.

To može biti neka sitnica kojom vas razveseli. Ne radi se o velikim stvarima. Potražite i one male sitne radosti!

Kada počnete tražiti na čemu još mogu biti zahvalan, primijetit ćete da ih ima više. Tražite! Nemojte ostati samo na jednoj stvari!

Iz naše zahvalnosti prema toj osobi, ta se kvaliteta ili osobina kod tebe osobe počne povećavati. I na vrlo jednostavan način mi tu osobu vidimo drugačije. Možda ćete reći da se vaš partner promijenio?

Što ako ste samo vi promijenili svoje gledište prema njemu. Promjenom gledišta promijenili ste i svoje projekcije koje ste imali cijelo vrijeme, i kao posljedicu toga imate pored sebe osobu koju ste oduvijek htjeli.

Ne zaboravite da ono čemu dajemo pozornost, to raste!

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i primite BESPLATAN POKLON!