Kako se Reiki razlikuje od Barsa

snjezana_by_mysocc88dergren_highres-8409-e1549218081215-300x300

Kako se Reiki razlikuje od Barsa

Ljudi mi često postavljaju to pitanje. Zapravo, i ja sam ga sebi postavila kada sam prvi put čula za Barse.

Sa Reikijem sam se susrela još prije 22 godine. Naravno da sam se odmah zaljubila u njega i bila oduševljena time da ja mogu raditi tretman nekom drugom, a isto tako i sebi. To mi je bio prvi dodir sa energijama i otvorilo mi cijeli jedan novi svijet, Nisam se zaustavila samo na Reikiju, već sam uz njega izučavala i prakticirala mnoge tehnike disanja, te brojne meditacije. Najviše sam radila Oshove dinamičke meditacije, što mi je puno više odgovaralo. Susrela sam se i sa Šamanizmom i prakticirala sam i neke njihove metode, i još puno toga. Zaista sam se pitala kako Access Bars® može biti drugačiji, a ne još samo jedna metoda samopomoći.

Moram priznati da na prvom uvodnom predavanju nisam razumjela puno o čemu su pričali, niti što su to Barsi. Ali nakon što su mi Barsi pokrenuti, samo 20-tak minuta, bilo je dovoljno. To je za mene bilo nešto poznato, kao da sam to oduvijek znala. Nisam više imala nikakvih pitanja, osim jednog: “Gdje i kada ja to mogu naučiti?”

Na svom prvom Access Bars® tečaju, i na svim ostalima, sve mi je bilo nekako poznato. Sve o čemu se govorilo mi je bilo jasno, kao da se podrazumijevalo da je to tako. Iako neke stvari nisam kognitivno baš u potpunosti razumjela, uvijek bi se pojavilo ono aha, pa da, to je to, to je baš tako. Nisam se zaustavila samo na Barsima, jer Access Consciousness nudi toliko toga, ima ogromnu širinu. Ne znam da li se vama u životu ponekad pojavilo to da ste “žedni” novih znanja i spoznaja. Upravo to sam imala sa Accessom, samo me je vuklo dalje i dalje. A svaki novi tečaj je donosio novi prostor, sve veći i veći. To je bilo nešto jako poznato, nešto za čim sam oduvijek tragala. To je bio taj prostor bivanja, ta lakoća.

U čemu je razlika?

Ono po čemu su Reiki i drugi modaliteti drugačiji od Access Barsa, je u tome da ovdje nije potrebno da vi budete “iscjelitelj” ili neki “kanal” koji provodi energiju. Ovdje nije potrebno da budete nešto drugo, osim da ostanete VI, ono što inače jeste. Nisu potrebni nikakvi preduvjeti, ne traže se nikakve vaše sposobnosti.

Nije potrebno da imate neki puno viši nivo svjesnosti, da biste mogli naučiti Barse. Radi se o 32 točke na glavi, i sve što je potrebno da naučite, gdje se one nalaze na glavi. Svaka od njih predstavlja jedno životno područje, i samo laganim dodirom prsta se aktiviraju. Dovoljan je vrlo lagan, nježan dodir….i sve ostalo se samo događa. Nije potreban nikakav dodatni pritisak, niti vaša dodatna pažnja, niti usmjerenost. Ne morate crtati simbole ili bilo što aktivirati. Samo trebate biti tamo, laganim dodirom dodirnuti točke na glave i sve ostalo se događa samo do sebe.

Jednom kada se Barsi aktiviraju vašim dodirom, oni počinju osipati sve elektromagnetske naboje koji su bili sakupljeni svim mislima, osjećajima, emocijama i svim točkama gledišta, i to iz bilo kog vremena. Što se više toga rasprši ili otpusti, vi dobijete puno veći prostor. Pokretanje Barsa kreira taj prostor – prostor da percipirate, bivate, znate i primate sve neograničene mogućnosti. I sam tim se pojavljuju neograničeni izbori, i svaka promjena vam je zapravo dostupna.

Da li smo naučili primati?

Što možete očekivati nakon pokretanja Barsa? U najgorem slučaju se možete osjećati tako opušteno, kao da ste bili na najboljoj masaži u životu, a u najboljem slučaju vam se može promijeniti cijeli život. Ono što je mene oduševilo je upravo taj prostor koji se dobije sa svakim pokretanjem Barsa. I sa svakim pokretanjem je sve veći i veći. I tako nešto nisam dobila niti sa jednom tehnikom do tada. Prostor i lakoća…..lakoća bivanja!

U ovoj realnosti nismo bili naučeni primati. Nitko nas nije poticao na to, čak dapače, to nam nije bilo niti dozvoljeno. Ako ti je netko nešto ponudio, bilo je jako uljudno ako si to odbio. Kao dobro odgojeno dijete, nisi uopće smio ništa tražiti, a i kada si trebao primiti, od tebe se očekivalo da to odbiješ, i još si za to dobio pohvalu kasnije. Nismo naučili primati niti komplimente drugih, i to smo odbijali. Svaki puta bi podigli svoje barijere, što je značilo ne, ne primam.

Još uvijek se sjećam svih onih barijera koje smo podizali dok smo radili Reiki. Stalno se govorilo o dobrim i lošim energijama, i cijelo vrijeme smo se štitili od svih loših, i naravno podizali barijere prema njima. Koliko se na taj način ograničavamo, i što sve odbijamo primiti? Beskonačno biće je ono koje percipira, biva, zna i prima, i upravo je ta sposobnost primanja jedan od naših kapaciteta koji imamo.

Što odbijamo primiti?

Kada pokrećemo Barse, ne radi se samo o tome da dobijemo taj prostor u svom životu. Pokretanjem Barsa mi istovremeno dajemo i primamo. Sve misli, osjećaje, emocije, točke gledišta koje otpušta osoba kojoj pokrećemo Barse, otpuštamo i mi istovremeno, ako imamo nešto slično ili isto. Svaka osoba nam pomaže da i mi otpustimo još više toga kod sebe.

Kod mnogih drugih tehnika vam govore da vi ne možete nešto promijeniti kod druge osobe, sve dok to niste promijenili kod sebe, ili ako to sami niste doživjeli, ili imali to isto iskustvo. Da li to znači da možete pomoći drugima samo ako ste imali velike probleme u životu? Samo ako ste sebe iscijelili nakon neke teže bolesti?

Što ako ništa od toga nije potrebno? Što ako je dovoljno da samo bivate i da pokrenete nečije Barse i time budete najveći doprinos za tu osobu? Osoba ne prima ništa od nas, ne prima našu energiju, niti mi ne primamo njenu. Samo trebamo biti tu za nju, i pokrenuti Barse. Zar to nije tako jednostavno? Hmm, zvuči prejednostavno, zar ne? Nije li to puno jednostavnije nego da moramo nekoga “iscijeliti”? Ili da idemo kod nekoga da bi nas “iscijelio”?

Access osnažuje ljude da bi znali ono što već znaju. Ovdje nema umanjivanja, svatko može naučiti kako pokrenuti Barse. I nitko ništa ne radi na vama, ili vama! Samo vam pokreće Barse, tako da vam laganim dodirom aktivira Bars točke. Tijelo tada samo otpušta, i vi istovremeno i dajete i primate. Kada vam netko pokreće Barse, ne preostaje vam ništa drugo nego da primate. I to je tako predivno!

Koja je razlika?

Access Bars je drugačiji od drugih tehnika po tome, što ne radite ništa sebi niti drugima. Radi se o otpuštanju svih elektomagnetkih naboja koji vam ne dozvoljavaju da budete i bivate ono što uistinu jeste. Da budete i bivate neograničeno biće sa neograničenim mogućnostima.

Reiki i druge tehnike su divne, možete se osjećati dobro neko vrijeme, ali njihova osnova nije da ste vi neograničeno biće sa neograničenim mogućnostima. Tko vas je osnaživao i govorio vam da imate neograničene mogućnosti u životu? Da sve u životu možete promijeniti? Ili su vam umjesto toga govorili kako da se uklopite u ovu realnost, umjesto kako da kreirate iznad ove realnosti.

Što se događa za vrijeme Bars tretmana?

Access Bars tretman traje oko sat vremena i svaki puta je drugačiji. Ponekad ćete biti tako opušteni i zaspete par minuta nakon pokretanja. Ponekad će vaše tijelo otpuštati tako da se smije, ili će ponekad plakati. Jednom će vam biti jako vruće, a drugi puta hladno. Ne potoji pravi ili krivi način, samo drugačiji. Netko će imati potrebu pričati cijelo vrijeme, dok će drugi uživati u miru i tišini. Ne postoje nikakva pravila što trebate, ili ne trebate raditi i činiti za vrijeme tretmana. Zajedničko je da ćete se nakon tretmana osjećati tako lagano i opušteno, bez ikakvih misli, prazne glave.

Jednako je zadovoljstvo i kada primate i kada dajete Bars tretman.

Da li ste do sada primili jedan? Da li je sada vrijeme?

Možete li sami naučiti Barse?​

Da, naravno! Svatko može naučiti Barse na jednodnevnom tečaju, koji traje osam sati. Za to vrijeme ćete dva puta primiti i dva puta dati puni Bars tretman. Dobit ćete i priručnik sa svim detaljnim objašnjenjima i crtežima gdje se nalaze Bars točke. Na tečaj možete povesti i svoju djecu, za njih je do 16 godina starosti tečaj besplatan, a oni od 16-18 godina plaćaju pola cijene. Barse možete naučiti da bi ih pokretali samo sebi. Možete ih pokretati i članovima svoje obitelji ako ih imate, ili svojim prijateljima. Nakon tečaja dobijete Certifikat da ste Bars praktičar, pa možete za pokretanje Barsa primiti i novac. Ako hoćete biti Certificirani Bars voditelj, potrebno je da prođete tri Bars tečaja kod tri različita voditelja.

I što je sve još moguće?

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i primite BESPLATAN POKLON!