Kako svom tijelu i umu priuštiti kvalitetan odmor?

Untitled design (10)

Kako svom tijelu i umu priuštiti kvalitetan odmor?

Vrijeme je godišnjih odmora i svi jedva čekaju to vrijeme u godini kako bi se konačno odmorili. Zadnjih nekoliko godina sve je veći broj ljudi koji odu na zasluženi odmor, malo se opuste, i tek tada dopuste svom tijelu da otpusti sav taj akumulirani stres. Tek tada slijedi najveće iznenađenje, jer umjesto da se opuštamo, stres koji tijelo otpušta se manifestira na različite načine.

Što ako nam se to desi?

Boravite što više u netaknutoj prirodi!

Priroda ima nevjerojatnu snagu obnove i regenereacije, ono što ja primjenjujem i za mene djeluje jako brzo, je povezivanje sa prirodom. Ustanite rano ujutro, dok se priroda još budi, duboko udahnite svježi zrak. Budite u potpunosti prisutni sa prirodom tako što ćete golim stopalima prošetati po orošenoj travi, samo promatrati neko drvo, ili planinu. Neka to bude vaša meditacija u pokretu, gdje nije potrebno ništa raditi, samo biti prisutan i otvoren, samo promatrati što se događa.

Budite prisutni sa svojim tijelom!

Istovremeno budite prisutni i sa svojim tijelom i zamolite ga da se poveže sa prirodom, zamolite ga da lagano i polako počne otpuštati napetost iz tijela. Možete svoja stopala staviti u vodu ako se nalazite pored rijeke, jezera ili ste uz more, prošećite vodom, povežite se sa svakom molekulom vode. 

Povežite se sa svakom molekulom!

Moj jutarnji ritual je plivanje u moru, rano ujutro, kad još svi spavaju, kada je more mirno, poput ulja. Ulaskom u more povežem se sa svim molekulama vode, sa svim morima i oceanima, postajem jedno s vodom. Ritual pročišćavanja započinjem sa zahvalnošću koju imam u tom trenutku za mjesto na kojem se nalazim, za predivnu prirodu, čisto kristalno more, za taj trenutak i za svoje tijelo.

Budite zahvalni!

U tom trenutku se pokrene čudesan proces primanja i davanja između mene, mog tijela i prirode. I što sam ja više u stanju zahvalnosti i tim putem dajem, to je istovremeno i nevjerojatan, čudesan proces primanja i pročišćavanja. 

Počnite slušati svoje tijelo!

Moja topla preporuka, prestanite kopirati druge na godišnjem odmoru. Umjesto da pretjerujete sa hranom ili alkoholom, jer to rade vaši prijatelji, ili ste to vi radili svake godine, pitajte svoje tijelo što bi ono htjelo. Ponekad nam odgovara društvo i puno ljudi, i glasna muzika, ali ponekad tijelo hoće odmak od svega, hoće biti samo i u tišini. Ono najbolje zna što mu je potrebno, i zato mu budite najbolji prijatelj.

NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter i primite BESPLATAN POKLON!